Els catalans i catalanes nominats a la Pilota d’Or 2024


Ja s’han fet públics els noms dels nominats a obtenir la Pilota d’Or 2024 i entre ells trobem sis catalans i catalanes. En la categoria masculina tenim a Lamine Yamal, el jugador més jove de la història a ser nominat a la Pilota d’Or, amb només disset anys, gràcies a la seva espectacular temporada amb el Barça i la seva participació clau a l’Eurocopa amb la selecció espanyola. Dani Olmo, originari de Terrassa i actualment jugador del Barça, també forma part d’aquesta prestigiosa llista. Dani Olmo ha estat reconegut pel seu gran rendiment en la Bundesliga i amb la selecció espanyola, consolidant-se com un dels millors jugadors ofensius del moment. En la categoria de millor sub 21, trobem a Lamine Yamal i Pau Cubarsí.

Pel que fa a la categoria del futbol femení les catalanes nominades són Alexia Putellas, nascuda a Mollet del Vallès i actual Pilota d’Or, i la centrecampista de Sant Pere de Ribes, Aitana Bonmatí. A les catalanes també les acompanyen altres tres jugadores del Barça, Salma Paralluelo nascuda a Saragossa, la noruega Caroline Graham Hansen i la mallorquina Patri Guijarro. En aquesta llista de nominades figura una exblaugrana, també mallorquina Mariona Caldenteny que actualment juga amb l’Arsenal.

El Girona FC torna a fer història figurant en la llista d’equips nominats d’aquest any, gràcies a la brillant trajectòria de la passada temporada, aconseguint classificar-se per la Champions. Altres nominats són el Manchester City, Borussia de Dortmund, Real Madrid i Bayer Leverkusen. Els equips femenins nominats tenim com a favorit el FC Barcelona, acompanyat del Chelsea, NJ/NY Gotham. Olympique Lyonnais i Paris Saint-Germain.

En la categoria entrenadors futbol masculí tenim a Pep Guardiola i en la categoria femenina trobem a l’exentrenador del Barça, Jonatan Giráldez, que actualment entrena Washington Spirit. Per primer cop des del 2003 no figuren entre els nominats ni Leo Messi ni Cristiano Ronaldo.

Trobareu la llista amb tots els nominats ​👉​ aquí.

Tags: Pilota d'Or

Notícies semblants: