Les platges catalanes que podrien desaparèixer en 10 anys

Platja de la Barceloneta

L’organització ecologista i pacifista internacional, Greenpeace, ha elaborat un informe sobre l’estat de les platges espanyoles, ‘Crisis a toda costa 2024′, una anàlisi de la situació del litoral davant els riscos de l’emergència climàtica. Segons aquest informe en els pròxims 10 anys a Catalunya podrien desaparèixer més d’una vintena de platges.

Greenpeace alerta de la pujada del nivell del mar i l’augment de la temperatura del mar, a causa del canvi climàtic. Si a més afegim els fenòmens meteorològics extrems, que sovint deixen les platges sense sorra, les barreres artificials que tenim en moltes zones del litoral català, l’excés d’urbanització i infraestructures, i el turisme massiu, moltes de les nostres platges estan en perill d’extinció. És urgent prendre mesures, posant en marxa polítiques d’adaptació, les mesures que s’estan aplicant ara com contenir el mar amb formigó o reposar la sorra cada cop que hi ha un temporal, ja no serveixen.

El Maresme i el Delta de l’Ebre són les zones en pitjors condicions, destacant el cas de Montgat on ja ha desaparegut el 90% de la sorra. Greenpeace afirma que els passejos marítims són molt negatius per la supervivència de les platges, ja que les limiten i en el cas del Maresme hem d’afegir la línia de ferrocarril que circula paral·lela a la costa.

Punts de la Costa catalana amenaçats per la pujada del nivell del mar en 2030

🔶​ Girona

Empuriabrava, Sant Pere Pescador, Sant Martí d’Empúries, l’Estartit, Mas Pinell, Torroella de Montgrí, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i Blanes.

🔶​ Barcelona

Mataró, Premià de Mar, Alella, Sant Adrià de Besòs, la Barceloneta, Delta del Llobregat, Garraf i Vilanova i la Geltrú.

🔶​ Tarragona

Calafell, Coma-ruga, Torredembarra, Cambrils, l’Ametlla de Mar i el Delta de l’Ebre.

Tags: desaparició, Platges catalanes

Notícies semblants: