Obliguen una família a marxar d’una piscina de València, per parlar valencià.

Plataforma per la Llengua ha presentat una reclamació a l’Ajuntament de València per l’expulsió d’una família d’una piscina del barri de Benicalap, per parlar valencià. La reclamació es presenta per incompliment de l’Estatut d’Autonomia, l’Estatut dels consumidors i usuaris del País Valencià i la Llei d’ús del valencià.

Els fets van passar el 8 de juliol quan un veí de la ciutat va anar a la piscina amb els seus fills menors d’edat. La família va dinar a les instal·lacions de la piscina i un cop acabat van preguntar si podien rentar les carmanyoles al bany, la persona encarregada de la neteja va cridar al guàrdia de seguretat, per tal de preguntar-li si ho podien fer i aquest els va dir que parlessin en castellà, perquè no l’entenien.

La víctima li va dir que si no l’entenia que busques algú que parlés valencià. “Li conteste que no li vaig a parlar en castellà, de la mateixa manera que no li vaig demanar que em parle en valencià”. A continuació el guàrdia de seguretat, cridant, va insistir que li parlessin en castellà i la víctima es va negar de nou. Llavors van ser obligats a marxar de la piscina. Després d’això van avisar a la policia local que li va donar la raó a la família.

Ara Plataforma per la Llengua assessora a la víctima i presenta reclamació a l’Ajuntament de València, per incompliment de l’Estatut d’Autonomia, l’Estatut dels Consumidors i Usuaris del País Valencià i la Llei d’ús i ensenyament del valencià. Encara que la piscina és municipal, la gestió la fa una empresa privada.

Tags: Parlar valencià

Notícies semblants: